Hytte Okstinden

 

 

Hytte Okstinden

Typologi: Fritidshus
Areal: BRA ca 130 m2
Status: Forprosjekt / Anbudstegninger
Sted: Lurøy Kommune

Illustrasjoner: Omegarender

 

Fritidsboligen er lokalisert i Lurøy kommune på Helgeland. Den ligger i en sørvestvendt skråning med utsikt over fjord og hav mot blant annet Aldra, Kvarøy og Hestmannen.

Hytta ligger delvis inn i terrenget og delvis krager den ut over terrenget, og delvis løfter det seg oppover som en fjell-tinde. Huset er tilpasset terrenget for å gi sol, lys, sikt og kontakt med naturen rundt, og for å sammen med omgivelsene, gi ulike opplevelser og romligheter i de ulike delene av bygget. Se konseptskisse som forklarer dette.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

De ulike romlighetene inne i bygget knytter seg også til uterom. Bygget etablerer en generøs sørvestvendt hage med et takoverdekt område i tilknytning til dette, en balkong som krager ut over terrenget, et uteområde på nordsiden av bygget for å oppleve sola som går ned i havet, og en romslig takterrasse som nås fra hemsen. Hytten er rullestoltilpasset.

 

 

 

 

 

 

 

Materialvalgene er i hovedsak naturimpregnert trevirke og matt sorte plater og vinduskarmer. Trekledningen vil med tiden få en grålig patina. Dette medfører at hytta visuelt sett vil smelte inn i terrenget på sikt.

Et av fokusområdene i utformingen av hytta har vært å tydeliggjøre det spenningspunktet som oppstår mellom det lekne og moderne mot det stedstilpassede og jordnære.