Litjhåjen

 

Litjhåjen

Typologi: Bolig / leiligheter
Areal: ca 1 250 m2
Status: Skisseprosjekt
Sted: Finneidfjord (Hemnes kommune)

 

Prosjektet er lokalisert ved Litjhåjen på Finneidfjord i Hemnes kommune. Tomta er solrik, og har flott utsikt mot Finneidfjord marina og Hemnesfjellet.

Prosjektet er delt inn i to byggetrinn, og består av totalt 11 boenheter med felles parkeringsanlegg og uteoppholdsarealer. I byggetrinn 1 foreslås leiligheter på 62 m2 med to soverom og 81m2 med tre soverom. I byggetrinn to foreslås boliger over tre plan på 150 m2.

Byggetrinn 1 er bygget opp på en sokkel / forstøtningsmur. Denne formen er sammenhengende og er kledd i naturimpregnert trekledning. Den følger tomtas utforming i en forskutt linje. Over denne plasseres de lyse ”boksene” som foreslås kledd med hvit trekledning.

Volumene åpner seg opp i front mot balkongene og utsikten. Balkongene er vinklet i retning mot ettermiddags- og kveldssolen. For å skape luft og letthet, er bygningene plassert med 6 meters mellomrom, samt at de krager ut i front. Mellomrommene sørger for at utsikten ivaretas sett fra uteoppholdsarealene og lekeområdet. Uteområdene har gode solforhold fra morgenen og utover dagen til i 16-tiden. Løsningen har felles trapp- og heishus med svalganger. Svalgangen er bred, med utsparinger ved hver boenhet for å skape privathet. Bredden gjør også at det vil være mulig å møblere deler av denne, som kan betraktes som fellesarealer. Mellom hvert volum får svalgangen en ”brokarakter”, med utsikt mot fellesområdene på den ene siden, og mot fjorden og fjellene på den andre. Bygningene er tilpasset personer med funksjonsnedsettelse og oppfyller kravene til tilgjengelig.

 

 

<- tilbake