Lobben Panorama

Lobben Panorama

Typologi: Bolig
Areal: ca 300 m2
Status: Ferdig bygd
Sted: Nesna, Helgeland

Foto: Lars Solbakken

Boligen er plassert på taket til et eksisterende produksjon- og undervisningsbygg, tidligere Nesna Lobben. Eksisterende bygning er oppført i 1978 som produksjonslokale.

Utvidelsen består av ny bolig, trapp- og heishus, carport, sportsbod og takterrasser. Boligen er plassert på takets fremre del (mot nord). Det resterende takarealet i sør utnyttes til takterrasse. Uteoppholdsarealet har en mer privat/skjermet karakter og gode solforhold fra tidlig morgen til sen ettermiddag. På bygningens nordvestlige hjørne har vi etablert en takoverdekket terrasse med kveldssol. Dette uterommet blir som en forlengelse av boligens kjøkken og oppholdsareal.

I utformingen av utvidelsen har vi tatt utgangspunkt i dagens fasadegrid. Vi har søkt å beholde byggets karakter, og la eksisterende bygningsmasse inngå i det nye utrykket. Utvidelsen fremstår som en nyfortolkning, og med en lettere karakter åpner volumet seg opp med store vindusflater mot havet og utsikten. Den naturimpregnerte trekledningen står i kontrast til betongelementfasadene, og gir et ”stablet” utrykk som understreker de ulike funksjonene som bygget inneholder.

 

 

<- tilbake