ring of fire

 

 

Ring of Fire

Typologi: paviliong / bålplass
Areal: 35 m2
Status: Arbeidstegning / under bygging
Sted: Hemnesberget
Foto til illustrasjon: Lars Solbakken

Illustrasjoner: Tanken arkitektur / Omegarender

Bålplassen er tegnet for Hemnes Båt-og Sportsfiskeforening, og er planlagt plassert langs strandpromenaden ved marinaen på Hemnesberget. Prosjektet inngår som del av «vannfrontprosjektet», som inneholder flere kulturscener og aktivitetsflater i det offentlige rom.

Paviljongen er tenkt som en lavvo/gapahuk i en sirkulær form med bålet i sentrum. Bålplassen åpner seg mot adkomsten og solen i sør.

 

 

 

Bygget er inspirert av maritime former som sneglehuset og båtskroget. Vi har utnyttet sirkelens evne til å fungere både som introvert (konkav) og ekstrovert (konveks), hvor en del av paviljongen henvender seg inn og en del henvender seg ut. Taket over sitteplassene gjør at bålplassen kan brukes hele året. Formen er delvis åpen og delvis skjermet med spilevegger.

 

 

Bygningsteknisk består hovedkonstruksjonen av buede imtredragere (prefabrikerte) og tresøyler fundamentert på punktfundamenter.Lysdesignet er løst med LED-striper i himling som belyser hver veggskive, fargen på belysning kan endres og lysstyrken dimmes.